Andere Musea

Hier volgt een overzicht van zustermusea

Maczek Memorial Breda

Dit museum schenkt aandacht aan de Poolse 1e pantserdivisie die onder Generaal Maczek Breda heeft bevrijd.

Museum De Bewogen Jaren ’39 – ’50 Hooge Mierde

Dit museum schenkt aandacht aan de mobilisatie van voor de oorlog, de bezettingtijd, de bevrijding van de Brabantse Kempen door de 53e Welch division en de 15e Scottish division, alsmede de bezetting van Nederlands Indië door Japan, de Jappenkampen en de bersiap tijd na de oorlog.

Welch 53th division
15th Scottish division

Oorlog in de Peel Melderslo (L)

Wat begon met een tijdens de oorlog geschonken uniform van een Duitse soldaat in ruil voor burgerkleding, groeide uit tot een museum. Er zijn vele voorwerpen, uniformen en wapens te zien die een beeld geven van het dagelijkse leven van de soldaat en van de burger bevolking tijdens de oorlog.

Bunkerverhalen Dishoek november ’44

Ontdek een bijzonder oorlogsmonument: het bunkercomplex in de Zeeuwse duinen – onderdeel van de Atlantikwall.
Bezoek de unieke hospitaalbunker, kijk hoe de soldaten leefden in de manschappenbunkers en herbeleef de hevige gevechten rond de bunkers door de beeldende verhalen van onze gidsen.

Oorlogsmuseum Overloon

Dit museum schenkt aandacht aan de bezetting, het verzet en de bevrijding van Nederland tijdens de tweede wereldoorlog. Ook wordt de “Slag om Overloon” in meer detail toegelicht.

Nationaal Militair Museum Soesterberg

Het Nationaal Militair Museum schenkt aandacht aan alle aspecten van defensie gedurende het hele bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden, in de breedste zin van het woord.