Links

Hieronder volgen een aantal links naar onze zustersites

Timberwolves

Polar Bears

Officiële British 49th (West Riding) Infantry Division “Polar Bears” wikipedia pagina

De Britse 49th infanterie divisie “Polar Bears” opereerde ten westen van de Amerikaanse 104e infanterie divisie en heeft de regio Roosendaal bevrijd.

Stichting “The Dutch Bears”

Schenkt aandacht aan de Britse 49th Infantry Division “Polar Bears” (bevrijders van Roosendaal) en de 4th Canadian Armoured division (bevrijders van Bergen op Zoom). Zie ook hun facebook pagina.

Officiële Poolse 1e pantserdivisie wikipedia pagina

De Poolse 1e pantserdivisie opereerde ten oosten van de Amerikaanse 104e infanterie divisie en heeft de regio Breda bevrijd.

Geschiedenis met Jochems

Interessant youtube kanaal met informatie met betrekking tot de tweede wereldoorlog.

Geschiedenis met Jochems

Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945

De Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945 (SGLO) bestaat sinds 1975. Zij stelt zich ten doel de luchtoorlog boven Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog te bestuderen en de resultaten daarvan vast te leggen

KTR Keep Them Rolling

Vereniging die militaire voer-, vaar- en/of vliegtuigen welke in de jaren 1939 t/m 1945 gebruikt en/of gefabriceerd zijn, in stand houdt. Zie ook hun facebook pagina.

Wheels

Brabantse vereniging van liefhebbers van oude legervoertuigen en toebehoren van 25 jaar of ouder. Zie ook hun facebook pagina.

SRS Surplus Radio Society

Vereniging die zich ten doel stelt de historische en inhoudelijke kennis van radiocommunicatie-installaties te bewaren, te vergroten en toegankelijk te maken. Uiteraard binnen de regels van de wet en de vergunningsvoorschriften. De leden trachten dit doel te bereiken door deze apparatuur met de bijbehorende componenten weer in de originele staat en operationeel te maken. Voornamelijk betreft het hier militair surplus apparatuur, echter ook surplus materiaal afkomstig van civiele oorsprong alsmede luchtvaart en maritiem.

TracesOfWar

Ontdek oorlog-gerelateerde bezienswaardigheden, vaak overal in de natuur en ook gratis.

Liberation Route Europe

Ontdek oorlog-gerelateerde bezienswaardigheden, vaak overal in de natuur en ook gratis