Je bent hier : Vondsten en giftenPagina 2
Pagina 1 | Pagina 2 | Pagina 3 | Pagina 4 | Pagina 5
|
Pagina 6

 
Twan Dictus uit Achtmaal schonk een stalen kist waarvan bleek dat het een transportkist was voor op een Duitse Truppenfahrrad (dienstfiets). De kist biedt ruimte voor een munitiekist voor een mitrailleur MG34/42 of voor 3 steelhandgranaten, maar ook voor andere zaken. De kist heeft jarenlang dienst gedaan als verzamelbak voor bouten en moeren.

  

 

 J.M. van Oers uit Zundert, als oud marinier bij het Korps ook bekend onder 72374, schonk in januari 2013 twee plunjebalen met gevechtskleding uit de jaren zestig. Ook deed hij afstand van zijn zakmes, pet, baret en marinierskoppel. 

 

 


De familie van F. Gommers uit Zundert schonk het museum enkele voorwerpen uit zijn militaire carrière. Interessant onderdeel is een oud codeersysteem uit de jaren 60.

        
      
  

 

 

De heer Jan Sprenkels uit Wernhout schonk een Fal (Fusil Automatique Legère) bajonet met mondingsstop. Deze stop diende voor het schieten met oefenmunitie, de zgn. "losse flodders".Wesley van Laerhoven uit Zundert schonk een Engelse helm die in gebruik is geweest in het Belgische leger. De helm dateert van 1949 en is aan de zijkant voorzien de Belgische nationale driekleur.

   
De familie Kustermans schonk het museum enige persoonlijke bezittingen van dhr Kustermans uit Achtmaal.
Het betreft aandenken van zijn diensttijd in voormalig Nederlands Indië. 


     

 
Copyright 2012 Militair Historisch Museum Achtmaal